Terminologiebeheer bij technische vertalingen

Terminologie - Vertalingen

Internationaal opererende grote bedrijven hebben de noodzakelijkheid van een centraal terminologiebeheer allang onderkend en passen sinds jaren dergelijke systemen toe.

Hoe meer medewerkers de centrale terminologiedatabank gebruiken, des te groter zijn de synergie en het profijt voor het bedrijf.

Terminologie bij vertaling en controle

Bij de controle hechten onze ingenieurs grote waarde aan de correcte terminologie, welke voor een deel met grote inspanningen dient te worden gerechercheerd. Voor iedere klant maken wij een op internet gebaseerde terminologiedatabank aan, welke bij iedere opdracht door ons wordt uitgebreid.

Als klant heeft u, respectievelijk hebben uw collega's, de mogelijkheid om per internet toegang tot deze databank te verschaffen en aan het onderhouden van de data deel te nemen.

U heeft geen extra infrastructuur en geen speciaal opgeleid personeel nodig, teneinde van alle voordelen van een centrale terminologiedatabank te profiteren.

Centraal op internet gebaseerd terminologiebeheer

Al uw medewerkers kunnen onbeperkt van deze terminologie gebruikmaken. U kunt zelf terminologie invoeren en wijzigen, waarbij wij op de data-integriteit letten.

Het systeem is zodanig opgebouwd, dat u door uw invoer geen data kunt ruïneren. Op deze manier kunnen al uw medewerkers zonder risico van alle voordelen die het centrale terminologiebestand biedt gebruikmaken en hun vakkennis in de databank laten opnemen.

Door uw medewerking wordt een harmonische vertaling van uw vakteksten mogelijk gemaakt met een consequente gebruikmaking van uw bedrijfstaal.

Terminologiebeheer bij PTS vertalingen

  • Bij iedere vertaling registreren en documenteren wij kosteloos uw terminologie.
  • Bestaande terminologielijsten kunnen in het systeem worden geïmporteerd.
  • Het complete terminologiebestand blijft te allen tijde uw eigendom en kan op ieder moment als Excel-bestand vanuit het systeem worden geëxporteerd.

Van deze bedrijfsoverkoepelende synergie profiteren alle betrokkenen - ook uw klanten!

In ons 3-pijlers-concept voor professionele vakvertalingen is het op internet gebaseerde terminologiebeheer een uitermate belangrijk component.

Wetenswaardigenheden over de PTS vertaalmethode